pregnancy

Macam mne ye nak kurangkan kencing manis semasa mengandung?

2 Balas

kurangkan makan minum manis, makan nasi dlm portion suku suku separuh,.. saya dulu amal minum air barli tanpa gula, air lemon panas, epal hijau, mkn kacang bendi, masa buat bsp pun dpt bacaan yg cantik. tak tinggi dah gula.

4y ago

Itulah, time pregnant ni semua teringin, rasa nak mkn sgt2 x boleh tahan..tp takut juga nnt cek darah sangkut. Buat masa ni doc suruh jaga makan kalau x turun juga nnt dia bg ubat atau insulin..tu yg tak nak tu.

Control makan sis.. trai diet