Paras gula naik

Asalammualaikum momi .. macam mananak kurangkan kencing manis (gdm) semasa mengandung ye ? Saya da 29 minggu . #seriusnanya #bantusharing

2 Balas

control bsp. kencing manis akan kekal sampai bersalin. krg kn karbo, lebih kn sayur n protein. tukar susu mengandung ke susu tepung atau susu kotak hl. jgn cut sugar intake cuma control sugar intake je. nnti jadi hypo. krg kan mkn buah, sepotong je utk lunch n dinner.

1y ago

oo baik terima kasih

Kurangkan makan nasi. Banyakkan minum air putih. Masa hari buat bsp dan sehari sebelum bsp minum air putih saja. Sayur boleh makan banyak sikit.

1y ago

oo okey .. terima kasih sis tunjuk ajar nye