pengalaman ibu2 ..

macam mne pgalamn mgandung ibu2 semua .. sy pkerja d psraya ... kkdg bila mri penat sy rehat skjp . smpai ada org tegur kata bila mgandung xblh buat letih ..kene rjin kena bt kerja jgk . nt bby mls .. huh sy penat jgk .. kkdg2 perut jd kejang sgt..sakit pun ada . macam mne pglaman yg pnh d alami ibu semua??

1 Balas

Perut kejang, sakit menunjukkan ibu dah over work atau stress atau kurang air diminum. Merepek je yg cakap mak hanil kena pulun buat kerja, itu cakap2 org xde ilmu. Mmg masa hamil ibu akan guna tenaga sgt byk utk supply ke anak so lg senang letih berbanding org lain

5y ago

tulah lah pasal .mak ng suami kata xbg akt brg berat2 .. tkt bhaya pd kndungn .. jd sy dh hati2 .. tpi bila dkt krja nk akat brg berat pun sy fikir then suruh org laki tlg . mlhn ada yg mgata xblh bt keja pdhl bru 1bln pregnt kata sy nk letih la pmls la . adoii