Anak asyik nak berdukung

Ada tak ibu2 yg anak asyik nak berdukung 24jam? Macam mana nak latih dia supaya tak berdukung sy penat n xblh bt apa2 #anakfirst

1 Balas

Anak puan umur berapa? Sampai 1 tahap anak akan mengalami separation anxiety. Anak sy dulu pun masa dia umur 1-2 bulan sampai tido pun nak kena dodoi sambil dukung. Kadang kena tido kan dia kat dada sy baru dia nak tido. Sekarang dah 5 bulan dia ok je. Kalau dukung selalu, dia jadi mcm rimas dan mintak diletak.

3y ago

Sama la puan. Masa sy tgh cuti bersalin, sy stay ruman parents sy. Parents sy dok ajar berdukung. Asal nangis je terus dukung. Last2 terus melekat nak mcm tu. Jenuh la gak sy nak ajar blk lepas bawak balik dia ke rumah sy. Puan try buat yg sy bagitau. Nak ubah benda yg baby dah biasa ni susah tapi boleh. Jgn risau 😊