Perut mengeras 33week

Sy dah 33week, akhir2 ni perut slalu kerap mengeras padahal tak buat keje apa2 pun. Then bila berdiri lama sakit kat tepi yg sy bulatkan tu. Rasa tak selesa sgt. Ada tak ibu2 yg mcm sy? Tanda nak bersalin ke tu atau sbb penat jd camtu?

Perut mengeras 33week
2 Balas

Saya pun macam. Terutamanya lepas masuk 30 weeks ke atas. Mungkin apa yang awak alami sekarang ni braxton hicks. Untuk tanda2 bersalin yg betul, perut rasa mengeras dalam setiap 5 minit. Kalau alami tu, cepat2 ke hospital tau. Saya doakan semoga awak dipermudahkan urusan bersalin nanti ye. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms

saya pun macam itu