First kick

Macam mane nak tahu bby da pndai kick atau gerak. Sb sy Tak Tahu nak beza bby kick dgn sakit. Sb sy rse skit sikit2 tapi just ingat tu Krem.

2 Balas

Rasanya byk kali dh nmpk soalan puan tny berkenaan perut rasa cramp. Senang kata nk tau bila baby dh start kick/gerak tu awalnya akan rasa mcm gelembung angin bergerak dlm perut, bila dh makin kuat tu mmg rasa mcm ada benda yg bergerak, berpusing, menendang apa semua. Kalau ni anak first puan, mungkin dlm 20w ke atas baru dpt rasa, tapi ikut badan juga lah. Ada yg 18w dh rasa mcm ada rama-rama terbang dlm perut, rasa geli-geli sikit. Klu mencucuk cramp tu rasanya tk sama, berdasarkan apa yg sy rasa sendiri lah.

Baby kick Kalau awal2 xrasa sakit, rasa mcm ada rama2 gerak2 atau ada yg cuit2 manja Tapi dari Dalam. Tapi awal2 dia xrasa sakit pun. Kalau dh byk minggu, maybe jelas la terasa baby kick tu. Lain sgt dgn cramp perut.