rasa loya

Macam mane nak hilangkan rasa loya nie ..??

8 Balas

Kn mkn on time, klu xlalu kn cri jgk mknn yg boleh kita mkn, mcm sy.. Sy suka buah jambu batu, jmbu air atau asam kering (klu asam tu mkn skit2 je takut berangin bila mkn wktu perut kosong) untuk hilangkan loya. Tp ms awl pregnant kerap jgk minum air tembikai & air buah.

5y ago

Itu je yg sy buat.. Sbb awl pregnant cerewet nk mkn. Mkn itu ini, kdg2 ada yg xblh masuk rasa loya smua ada.. Mkn skit pastu tak suka bg husband mkn. Yg mn biasa mkn pun kdg2 tak blh masuk. Cm klu sy lewat mkn mmg sy akn rasa loya.

Sy klu loya minum pati delima.. hidu bau buah oren.. kena ada benda masam klu x laju je muntah.. tpi jgn mkn jeruk. X bagus.

Sy tiap hari sy bancuh air oren or mangga sunquick tu..ltk dlm botol. Mnum stiap kali terasa loya..xpon try mkn kismis 🤔

5y ago

Owh..ok..

Sama laa dgn saya sis.. Xsedap bdan, tekak loya, perut xslesa.. Huhu

Try mkn yg msm2 sikit pastu mnum air oren @ limau nipis

Boleh try buat air halia, atau mkn gula2 peppermint

Mcm sya dlu bnyk mkn asam boi, jambu muda n oren

Sy makan halia