Bukaan 1cm

Macam mane nak bagi bukaan cepat ye..Doktor ckp baru 1cm tp dia suruh balik dlu..lps tu klau ada tanda2 mcm keluar darah ke,pecah ketuabn ke baru dtg balik..Tapi ni 1cm pn dh sakit ?

3 Balas

Boleh cuba ni sis 1. Nanas 2. Mulberry leaf tea 3. Kurma ajwa (bilangan ganjil) 4. Virgin coconut oil 5. Air kelapa muda 6. Mencangkung 7. Berjalan (penat rehat kejap then continue balik) 8. Jalan itik 9. Duduk butterfly pose 10. Sujud (ikut kemampuan) Utk kurangkn rasa sakit, boleh belajar breathing technique kat youtube. Belajar 5 min, praktis slalu supya masa bersalin tu, tak kalut sgt nak mengingat. Sy suka perkongsian “Bridget Teyler”, masa bersalin anak ke 2 tu, alhamdulillah, ikut tips pernafasan yg dia kongsi, rasa sakit tu wlaupun sakit tp bearable. & in sha Allah, tau kawal pernafasan, mommy juga boleh avoid koyakan pada faraj smasa melahirkan. Fighting! ❤️