berat turun

Macam mana nak tambah berat ini. Sebelum mengandung berat senang je naik tapi bila mengandung berat boleh turun 3 kg. Memang normal ke berat turun. Ada tips x macam mana nak tambahkan berat?

6 Balas

.saya mula2 alahan teruk sampai 11 minggu tapi berat naik sikit2..sekarang dah 15 minggu, semalam check up kk, berat naik 4kg..krik2 jugak misi..alhamdulillah check hb/urin semua baik2..insyaAllah nanti naik berat badan tu..saya minum tamar milk & jus delima..

5y ago

.samalah kita 15 minggu..semoga fira & baby sihat2 selalu ye..makan kurma/kismis..saya mula2 4 minggu 48kg..sekarang 15 minggu 56kg..misi cakap berat nanang budak ni 😅..

Nanti masuk 5bulan keatas selera makin menjadi jadi..mulut xkn bhnti nk kunyah..sy dlu masa alahan bru start nk pregnant 45kg naik skrg jadi 62kg ..skrg tggu nk bersalin ..mungkin hujung bulan ni or awal bulan 11..doakan sy yee

5y ago

Aminnn..insyallah ..trima ksh..awak pn

Sama seperti saya, sebelum mengandung berat senang naik. Lepas mengandung asik turun. Tapi sebab alahan dan kurang selera makan. Nurse nasihat suruh makan sikit tapi kerap.

5y ago

Tu lah saya macm itu. 2 kqli seminggu kena pergi kd.

sis alahan ke..cam sy pn alahan truk smpai brat trun.. kndungan msuk 5bln pn brat xnaik2 lngsung..lpas abis alahan br ni p checkup ambik kau naik 3kg trus 😂😂

5y ago

Ye ke sis harap harap gitu lah

hehe xpe..time alah mmg mcm tu..nt dh hbs alah nahhh 😂 sy alah turun 7 kg..now dh 28 wks..dkt 9 kg dh naik 🤣😂 hehehehe

5y ago

in shaa Allah..moga semua baik2..amiinnn

alahan ke, nti berat akn naik smla bla selera mkn da ok

5y ago

X da selera makan nafsu makan x da