Berat Anak

Hye Anak saya nak masuk setahun 16 Sept tapi berat dye baru 8kg. Its normal? Macam mame nak tambah berat badan anak. Anak suka makan tapi berat sikit je naik.

3 Balas

klau bby girl normal . klau boy biase ny tu sedkit je kurg . tpi klau misi kata semua ok je normal sesuai dgn ketinggian ank juga . jdi xperlu bimbg sgt . asl kn ank mkn mknn brkhasiat n brzat sis . ank sy girl 1thn lebih dh bru msok 9kg bert . misi kata normal je . ank boy sy besa . tnggi . jdi berat dy mmg da nk 1thn tu dlm 10kg juga la . sbb dy tembam . tpi lps sethn dy da benti naik bnyk . skrg da xbpe tembam mcm bby2 . tpi still tembam sikit . tpi sbb dy tnggi n tnggi dy pon meningkt jdi bert dy pon meningkt . 3thn 16kg bert dy skrg . Alhamdulillah doc kata normal je .

Mgkin metabolism dia tggi.. mkn bnyak tp ttap brat xnaik bnyak.. sbb mknan dia ditukar jd tenaga. Bukan lemak.. 😊 ce sis join grup fb happy baby foods malaysia. Sana mcm2 resepi ad. 🌱

Sama mcm baby girl saya.. Dh masuk 9bln tp berat masih 7.5 kg.. Risau pulak..