Belum bersedia anak kedua

Macam mana nak positifkan diri bila dapat tahu, anak pertama baru 1 tahun 2 bulan & sekarang sy pregnant 8 minggu 🥲. Hari hari rasa down, rasa kesian dekat anak first. Sy memang makan pil perancang. Sy belum bersedia untuk anak kedua. Ditambah pulak pjj dengan husband lagi rasa down

2 Balas

ada hikmah semua tu. sy pun mkn perancang, tup2 lekat masa ank sulung 11 bulan. tiap hari sy murung pkir psl kesiankan ank sulung. tp bila pkir2 balik yg ada dlm rahim kita ni tak minta dia ada disitu..ibu ayah dia yg nak sbnrnya. klu kita taknak dia utk masa skrg, kita mesti buat double protection sblm tu. so sy mmg minta Allah mudahkan urusan sy, alhamdulillah everything went well smpai sy slmt bsalin bulan lps. husband byk bantu jaga toddler while sy dlm fasa alahan. my advice, talk to your husband. klu awk tinggal sama2 dgn ahli keluarga lain, minta tlg mereka utk tgk2kn toddler sekali.

Saya ank ke 2 1 tahun 9 bulan Semalam check naik 2 line test