Pregnant 12 weeks walaupun ada ambil pil perancang.. Sy tak bersedia sbb anak last baru 11 bulan

Saya tak bersedia disebabkan masalah kewangan.. Suami dah kena buang kerja. Sy plak baru je dpt keje. Risau kalo majikan tahu sy pregnant sy pun akan hilang pekerjaan. Mcm2 dlm kepala sy skrg nie..ape yg patut sy buat?

2 Balas

pil perancang bukn 100% x mengandung. dia cuma membantu mencegah. awk still kne buat double protection. guna kondom ke jgn bersama wktu subur and so on. awk kne bgitau majikan supaya mudah kerja awk nnti. nk checkup ke ape ke. so sng. laki awk tu pg apply kje lain. sementara tu dia kne ade kje jugak. pg lh jdi rider ke fastfood ke pasaraya ke carwash ke kedai Mkn ke kedai runcit ke. sng cite jnji dpt duit lh. sbb tu tanggungjawab dia. dan awk cuma membantu die je.

InsyaAllah rezeki itu dtg bersama anak dikandung.. suami kena usaha juga sis, sy ckp pun bukan dlm situation sis.. semoga Allah permudahkan segala urusan sis ya..