Anak reject botol

Hi! Macam mana nak bg anak hisap botol ye. Anak reject botol. Dah try botol pigeon, avent, mam. Taknak 😭😭🥲

11 Balas

awal2 perkenalkan mmg mcm tu ..tapi usahakan je ..klu bole tiap kali baby nk susu awak bancuh je offer je bnyk kali .. time dorang mamai nk susu tu offer dgn botol susu . time awak direct feed cba ganti dgn botol susu msa dorng leka .anak saya 2 2 awal2 mcm tu jugk .ingtkan sb botol ke susu ke .rupnya sb dorang nk melekat dgn mak dorang je .. try je pujuk2 . klu awak dah nak start kerja .. sllu la tingglkan dekt siapa pengasuh baby tu .. tinggl 1sejam beserta botol susu . pstu esok nya 2 jam .pstu ke esoknyq 3 jam bgitu la sterusnya . mmg prlu msa untk dorng sesuaikan diri ..msa awak ambil dorng pun jgn trus offer susu bdn try dgn botol susu tu jugk .lama2 dorng akan biasa pstu klu nangis nk susu dorng nmpk botol susu yg sllu kita offer dorng akan mnum .

sis cuba guna botol brand tiffany baby, anak saya 4 jenis botol dia reject last guna brand tiffany dia suka dan dia terus boleh hisap.anak saya masa umur 5 bulan baru saya bagi hisap botol alhamdulillah serasi. susu dia mmg xtumpah even botol tu terbalik.. sis boleh cuba brand ni.. moga dpt membantu sis yang alami situasi sama mcm saya.

Awak try tommee tippie… sis dulu anak sulung baby dpt susu semgu je sebb susu stuck n nanah… so doc suggect hentikan susu bdn sebb nanah tu mkn masa nak sembuh… anak sis dulu umor 7hari bg je tommee tippie tu terus ngam… sampai skrg nak masuk 2thn dah pki lg…

Saya dulu mak mertua tolong bagi susu dlm botol. Kalau saya bagi mmg baby taknak sbb dia bau mak dia kan. Mintak tlg sapa2 yang awak percaya, tapi hati2 tau sbb awal2 minum botol ni baby tak pandai nk hisap betul, selalu nak tersedak. Saya guna botol autumz

puting dah tukar2 belum? mcm baby sy dia prefer slimneck. wideneck dia xnk. dia botol pape brand x kisah. puting dia tu. sy bg anak sy puting pupici. skli try je trus nak

Salam sis. dah ok ke sis . baby sis ok ke hisap susu. Baby sy 3 bulan pon x mau botol

saya pun sama dh mcm2 brand try tp tknk juga dhlah nk masuk kerja. anak sis umur brp ?

11mo ago

3 bulan sis 🥲

Mybe sbb puting botol tu sis , cuba tukar puting , sesuaikn ikut umur dia

Anak sis umur berapa tu?

tommee tippee