hb

Macam mana kita tau hb kita dah ok ye?.. Semalam g klnk ...check darah hb 12.0 tapi masih mkn ubt lagi.. dkt bg ubt lagi..

1 Balas

Hb 11 atas dah ok. Jgn sampai kurang dr 11. Ubat tetap kena makan walaupun hb dah cantik bacaannya. Hb rendah ketika mengandung buat doc risau sbb bahaya utk ibu dan bayi dlm kandungan. Even lepas delivered doc akan bagi pil tambah darah sebab masa bersalin darah banyak keluar.