Ada tak yg pernah alahan tak boleh makan dlm rmh sendiri ?

Macam mana ibu2 tangani ya ?

2 Balas

Hahaha lain mcm alahan pn nie. Hari2 nie kena ajak husband makan di luar nampaknye. Sy alahan x boleh makan makanan yg sy masak sendiri. Tp masih boleh makan kt rumah lah... Tp itu sy lah. Okay. Apa kata awak ubah tempat makan? Makan kt beranda rumah ke? Makan dlm bilik ke? Atau pun cuba ubah meja makan tu ke tempat lain? Lpastu spray la bau lemon ke, lemongrass ke, letak daun pandan ke.. Cuba dulu mana tahu dpt mood tu nk makan kt rumah ke.

7mo ago

kann kali ni sy rasa pelik sangat. anak first tak mcm ni. tak makan kt kedai pun takpa asalkan makan luar dri rumah. makan kt beranda ke pasang meja kt porch ke ok tp kalau mkn dlm rumah auto loya. 🥹

ada..tp sy mkn blh..minum air msak xblh dlm umh sndri msti nk muntah..1 lg gosok gg dlm umh sndri msti nk muntah..umh mak or mertua elok je plak..huhu