Kencing Manis Ibu Mengandung

Macam mana bacaan normal bagi ibu mengandung yang buat BSP? Boleh sesiapa terangkan? Saya makan pukul 12.00 pm pastu check pukul 2.00 confirm tinggi. Atau Kena check pukul 2.00 pm dulu baru boleh makan.

25 Balas

Bsp sy..malam sblm sy puasa tu sy mk nasi ,lps bsp jam8 Sy pagi makan roti yg ade krim tu sebuku jea, bsp jam10 sy mkn roti yg ade krim tu sebuku dgn kueh2 mcm karipap.. lps Bsp jam2 bru sy mkn nasi, mkn byk menda jgk sbb jauh masa bsp jam2 patu jam8 bru ambil darah plak.. Sy mnum air masak je, yg penting spnjang bsp tu jgn tahan lapar sgt.. sbbtu sy biasa kan permakanan sy pun mcm ni laa sbb xnk kn bby tkjut time bsp je kena kurangkn mkn 😂 sy diet2 pun berat mendadak naik ni.. Mslh berat badan 2mgu je naik 2 3kilo..