Waktu puasa BSP

Assalamualaikum dan salam sejahtera ibu2 semua..ptg smlm nurse kk call inform result saya sangkut minum air gula..masa nurse call tu tgh tido n saya mmg blur sgt2.. saya xdpt catch up apa yg dia cakap..saya first time kena gdm..boleh saya nak tahu waktu puasa untuk BSP.. puasa start pukul 10 malam kn? 8.00 am - ujian bsp pertama. Lepas test bsp,sarapan sedikit n continue puasa.. 10.00 am - ujian bsp kedua 2.00 pm - ujian bsp ketiga 8.00 pm - ujian keempat #seriusnanya #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

bsp xperlu pon nak puasa. yg kena puasa tu mgtt. bukan bsp. bsp boleh makan mcm biasa. 1st bsp early morning sebelum breakfast. 2nd bsp 2jam selepas breakfast. kalau stop makan at 830, so 2jam selepas 830, bukan 2jam selepas 1st bsp. 3rd bsp 2jam selepas stop makan lunch. atau boleh buat sblm dinner. 4th bsp, 2jam selepas stop dinner. boleh makan mcm biasa, selepas makan tu boleh je nk mnum air masak ke ape ke. cuma elakkan mkn berat sementara tgu buat bsp selepas makan. lps dri tu boleh je mkn balik. makan ikut keperluan perut. x perlu mkn sikit sgt ke ape. elakkan makan buah, sbb buah gula tinggi nak2 lagi mcm mangga anggur mata kucing durian. jgn minum susu ibu mengandung. tu lagi buat bacaan gula jadi tinggi. mnum je susu kotak hl ke susu tepung biasa ke.

10 malam puasa 8.00 am - darah pertama then boleh makan 10.00 am - darah kedua makan & puasa pukul 12 tengahari 2.00 pm - darah ketiga makan & puasa pukul 6 petang 8.00 pm - darah keempat #Ni klinik kerajaan tempat saya . Tempat lain wallahualam .