Adakah ini normal untk smue ank2

Macam anak Sy 3taon .. xboleh ckp melayu..tpy speaking tuh dye pandai n paham..Kalau Kita speaking at dye...dye paham..tpy dye nk olah Kan ckp melayu xthu...adakh tuh normal

7 Balas

It's normal. Macam I speaking dual language terus since early, bila berbual cakap 2 bahasa English and translate malay word. But then nanti anak sis dah bersosial kat school sooner dia akan faham juga bahasa. Just keep talking and expose him/her malay words tu je.

3mo ago

thanks for perkongsian

Klu dri kecil mmg ckp bhsa eng mmg normal jd mcm tu..tp kna pndai utk ajar juga ank ckp & fhm bhsa melayu klu x nti dh msuk sekolah dia struggling..

3mo ago

itu lah...sebb bnyk TNGOK youtubekids Bahasa english..tuh dye murah ikot

normal sis. lama²nanti ok. macam anak sulung saya pun gitu. dah umur 4 tahun bergaul dengan kawan baru boleh ckp dan faham bm sikit².

Normal. Tengok pada main language anak. Bahasa harian anak apa?

3mo ago

I see. Normal awak. Just keep talking and talking. Nak elakkan anak confuse, boleh buat satu parent satu bahasa. Senang untuk anak berlatih communicate.

jika mak.ayah ckp campur dkt rumah ia normal

normal mcmtu.. kita kene ajar dia

sis hantar anak kt taska ke?