Mommies, anda lebih rela mabuk hamil 9 bulan atau naik berat badan 2 kali ganda?
Voice your Opinion
Mabuk hamil 9 bulan
Naik berat badan 2 kali ganda

9803 respon

63 Balas

dua2 tak nakk. tapi naik berat tu mmg x boleh nak kawal. walupun sepanjang pregnant ni mmg jenis x makan sgt bnda merapu. makan sarapan , lunch dinner macam biasa ja. no 38w berat naik 14 kilo🤣. tapi jenis badan pearshape. berat byk naik kat kaki n peha. muka dan bahagian atas badam mmg x nampak berisi langsung sampai org x percaya badan naik byk. lepas pantang ni berazam nak dapatkn berat sblum prgnant balik. doakan sy. sy dah 38w 5d tapi x trun tanda lagi. harap sgt baby x overdue. takut baby bambam sgt nnt

Rela naik berat badan, sebab alahan saya teruk sangat. Takde selera makan and tak minat makan nasi. Kadang sampai rasa nak nangis fikir nak makan apa. Semua tak selera, alahan sampai sekarang kandungan dah cecah 9 bulan. Agaknya kena tunggu bersalin baru hilang🫣🥲 saya due next week, semoga urusan saya n mom kat luar sana dipermudahkan. Aamiin

hahahah..sy preg mabuk..and berat bdn tk naik..tp turun..sblum preg 48kg..tibe² turun 43 kg..pstu naik kjp lps trismester kdua..naik 48kg blik..pstu ni dh 38 w 4 d ..tk thu brt brp..smga diprmudhkn urusan..aamiin due 11 /10🤲🏻🥰

dari 53 naik p 65..syukur sepanjang mengandung x da mabuk2..masa awal2 tu ja naik 3 bulan trus hilang mabuk.cuma yg x tahan tu asal lepas makan ubat mesti gastrik 🙂🙂

nktekan naik berat badan tapi tertekan mabuk hamil .. rela naik berat badan lagi daripada mabuk .. sblm preggy 44 ja , sekarang 27 week , baru 48 . 😂

ta snggop la mabuk sampai 9 bulan...skrng pon masih mabuk lagi...laupon da 38week...berat dari 65kg skrng hnya tinggal 53 kg...dari awl prenent smpai skrng

mase pregnant sy tak mabuk dan berat badan naik 61.7kg ke 66.5kg je utk 37w. jd x sure, dua2 xnak la kot. skrg dah 28hari postnatal.

cukuplah mabuk sampai 5 bulan. berat badan naik tu confirm la. dari 55kg ke 67kg skrg dah masuk 38wk. tggu nak bersalin je ni 😁

skarang tgh mabuk seksa nye laa . cukup la 3 bulan terlantar tak bole buat ape. skang baru nk ok2.. berat dari 51 turun 44.5

dua2 xnk...Alhamdulillah dua2 xde...tp sakit sendi pelvis nk bangun mlm tu subhanAllah...currently 38w🤲🏻