Gugurkan kandungan.

Maaf, saya tahu soalan saya akan menjadikan beberapa pihak marah. Tapi saya masih belum berkahwin, planning dah ada cumanya lama lagi. Nak dijadikan cerita saya mengandung anak luar nikah, saya dah fikir sehabis baik sebab family belah lelaki sangat baik dengan saya. Jadi saya tak nak malukan family saya, atau sesiapa pun. Saya pilih nak gugurkan kandungan, mungkinkah ada komplikasi lain kalau saya nak mengandung lagi in the future? Atau macam mana? Maaf, terima kasih ya menjawab :)

28 Balas

senang je nk gugurkan ye.. kesian baby x bersalah. jgn la bagi alasan xnak bagi malu keluarga.. sblm nk buat tu..kena pikir dulu. maaf kalau kata2 sy menyakitkan hati awak. dh berani buat kena la berani tanggung wak.

X tw sbb rezeki mngandung nie Allah yg bg.. Terpulang pada Dia samada nak bg awak rezeki preggy lg ke x lps nie.. Cuma nye awak yakin ke awak x kan mnyesal spanjg hdup awak? kenapa x segerakn kwen je da alang2 sume nye ok..

sis lagi sakit rasa ttc ni. sis perlu bersyukur sbb Tuhan tu hadirkan zuriat dlm rahim. yg salah u n bf. anak tu tak salah. kesian dia, kalau dia tahu mak dia nak gugurkan dia mesti dia sedih.

berapa dah usia kandungan? if bby dh ada n nmpk jantung, agak sukar nk gugurkan... ni kata Doc laa...sbb, sy pnh ada pengalaman gugurkan kandungan anak ke-2 atas beberapa faktor ..

kahwin dlu xperlu kduri lg

teruskan pregnancy

jangan gugurkan :(

baik teruskan