Apa nak buat?

hi.. sy mengandung anak luar nikah. parents dah tau dh, drg nak sy kawin cpt2. tapi laki taknak sbb lain agama. dan satu lg, parents sy suh gugurkan je baby kalau xkawin. apa sy nak buat? 😢 sy syg baby ni. dah 10weeks. family laki mmg xnak langsung.

3 Balas

Fikir +ve. benda dah jadi. jgn ditambah dosa dgn mbunuh nyawa yg dah jadi. jika x dpt sokongan keluarga, dapatkan nasihat dan kaunseling dari pihak hospital (bahagian kaunseling) dan jab kebajikan masy berhampiran. jkm boleh mbantu ibu tunggal atau x nikah mendapatkan perlindungan utk bakal bayi dan ibu. ramai pasangan beekahwin x dpt rezeki anak lg. jika adik masih muda, x pekerjaan tetap dan kewangan x stabil, mgkin boleh memberikan bayi tersebut kpd kluarga angkat atau 'baby hatch' (https://my.theasianparent.com/baby-hatch-menyelamatkan-147-bayi-dari-menjadi-mangsa-kes-pembuangan-bayi)

3y ago

https://my.theasianparent.com/baby-hatch-menyelamatkan-147-bayi-dari-menjadi-mangsa-kes-pembuangan-bayi?_gl=1*1tfabdb*_ga*a0pmNDdtVEpDblRwaFN4NU44VFVEcVJCX2gyUHBhWmtxOHVfTlQtNUxyNlhBcy1VUGpFSE1jbExnZFpNcl9UNw..

10 week da 2 bln lbih..sian die dik..bg akk ikot la mne yg terbaik..kita da buat dosa zina..xkn kita nk tmbh dgn dosa mmbunuh bby tu xsalah..tp akk fhm situasi adik tersepit tgah2 jd buat yg adk ase baik tuk semua org..ok moga trus kuat..setiap ujian ad kemanisan sllu pkir positif jgn stress ea..

klu adik tak nak bayi tu, sy nak. boleh respon sy di 01112494579