ANAK LUAR NIKAH

nak tanya kalau kita mengandung anak luar nikah , macam mana ye prosedur untuk keluar hospital lepas bersalin ? kena ada waris ke ? kalau pasangan boleh tak ? family jauh & family pun dah tahu tapi my mom jelah , sebab memang nak jaga baby ni lepas bersalin memang rancang nak kawin , pasangan memang nak tanggung .

6 Balas

memang kena waris sis.. macam jadi kat kawan saya. adik dia bersalin hospital tak bagi discharge sampai waris sampai. kalau takde waris anak tu kebajikan ambil. better sis panggil siapa2 yang dekat dengan sis, kalau tak nanti susah nak bawak keluar baby tu.

Waris siapa2 boleh tk silap , sbb pihak hosp nk make sure awk jaga bby dkt balik bila kluar nnt , tu ja lgpun nnt time balik kena ada org urus tolak wheelchair byr bill smua

Rasanya kalau cukup umur, boleh discaj diri sendiri tak perlu waris.. Pengalaman kawan suami.. Kalau tak cukup umur akan complicated sikit sebab melibatkan banyak pihak lain

10mo ago

Ya, Malaysia cukup umur 18 tahun

Bawah umur atau tidak, kena fmli yg datang.....sbb jkm nk jumpe dgn fmli tu sendiri.. yg xde pertalian xboleh discharge..

Saya ada baca dlm ni hanya waris yg boleh discharge kan. Tak pasti atau tu utk underage. Cuba awak search2

10mo ago

hospital jb

bawa saja siapa yg u trust ...better waris senang nurse nk bgtau

10mo ago

waris jauh