Sakit Di Bahagian Tulang Ke****an

Maaf, nk tye pengalaman org yg dah pregnant. Skrng sy dah 16 weeks. Tp smnjak kebelakangan ni, dlm 2mggu ni sy kerap berasa sakit di bahagian tulang ke****an sy (mgkn bahagian ari2 kot). Bila sy cuba bagun atau bergerak rse sakit je... Tp baring ok je... Normal ke sakit mcm tu atau perlu sy terangkn pd nurse mse chek up nnt? Sy fikir msh terlalu awal plak utk merasa sakit mcm tu... Setahu sy hujung2 kehamilan br sakit tu akn dtg sbb die makin menekan bahagian bwh tu kn...

2 Balas

Saya pon kena macam tu masa masuk 16mggu..dr kata mybe pelvic meregang je..n after 2 weeks dh xrasa sakit..sy hri tu nak angkat kaki pon sakit..espclly belah kiri

5y ago

Mgkin boleh ambikn tips utk mengatasi sakit tu kt sni https://www.babycenter.com.my/a25008431/sakit-pada-bahagian-pelvis-spd#section7

Saya ada tnya kakak sya. Sbb saya pn sama sakit tulang bahagian tu. Kakak sya ckp normal.. Dia nurse kat kk. Sakit sbb nak bagi ruang tu. .

5y ago

Ok fham.... Tq for sharing the info sis =)