berat turun

maaf nk tnye, ade x spe2 kt sini yg ade pengalaman mse pregnant berat makin turun? effect pd baby x? sy pregnant 19minggu, tp berat makin lame makin turun.. klau ikutkn makan mcm biasa, xde muntah2, xde alahan.. sblm ni checkup baby sihat.. ramai jgk tegur makin kurus

2 Balas

mcm sy hari tu sebulan hmpir 7kg turun berat badan.. nurse mcm bising lh suruh mkn bnyk kali apa semua.. tp rase sy makan je x kira waktu cume kadang2 tu x brapa lalu.. alhamdulilah lepas 3 bulan bru naik balik itu pun 500gram baru.. hahhaha mcm mcm ubat lh nurse bg .. alhamdulilah scan baby besar dgn sempurna..

5y ago

amin harap semua nye baik baik shj.. sy minggu lepas da 16 week lebih nurse tekan2 perut kata x rase lh apa lh kne refer dokter allahai kite ni da mula risau.. alhamdulilah dokter scan apa semua baby ok.. jenis kulit perut tebal kot.. first baby kan lambat gerakkk... kite tak boley beza baby gerak mcm ne sbb gerakan halus kan

napa brt makin turun sis ? time chekup nurse ada ckp apa² ka.. sbb time pregnt ne brt akn naik.. apa pn klu bby sihat myb xda mslh ..

5y ago

in sya Allah.. tq sis