Makanan & Minuman Yang Perlu Di Consume Utk Ibu Hamil 7 Weeks?

Maaf. Ni anak pertama. Selain folic acid ape lagi Yang perlu saya consume ye utk makanan & minuman? Harap semua sis dapat membantu ye. ?????

8 Balas

Minum susu untuk pregnant mom or fresh milk pon boleh. Boleh juga makan cheese or yogurt untuk increase intake calcium. Sbb ibu pregnant share calcium dengan baby untuk membesar. Klo xckup kalsium dlm badan ibu boleh ade risiko gigi ibu cepat rosak & patah.

Makan je apa pun janji berkhasiat. Minum susu 2gelas sehari..elakkan caffein kopi atau teh sbb tu bole effect hb nanti.banyakkan makan sayuran hijau..buah..

amal kan makan buah kurma , buah buahan . sunkist plg bagus , air kelapa pon bagus jgk sis . elakkan makanan fastfood terlalu byk . 🤭

5y ago

Tmbah vitamin eh? Hehe

Anmum materna tu susu untuk ibu mengandung perisa susu biasa pon ade. Ikutla sy mmg bau susu tepung nak muntah. 😂

5y ago

Try tngok dekat packaging nanti mommy.. xingat da sy.. sebab sy jrg minum dulu. sy minum yg susu dutch lady tu lebih lagi.. 1x sehari time makan..

Jus mamariam bgus puan... Amal susu kambing pom boleh

5y ago

Wildan sis

Klu ada bajet boleh oder jus mamariam kt fb @ shope..

5y ago

Wahh yeke ok eh jus Tu sis? Sis pnah try ye? 🤗🤗

vitamin yg kk bagi shj

5y ago

Ohh yeke. Maseh maseh 🤗🤗

Minum susu 2x sehari

5y ago

Yg bgus nya susu kambing..sy minum susu kambing+kurma Lazz..