Folic acid

Hai assalamualaikum ibu ibu, saya pregnant 6w3d. Boleh ke consume folic acid appeton ni? Harap dapat bantu sy. Terima kasih ibu ibu semua

Folic acid
7 Balas

hi awak. Doc saya bagitahu bila kita dah sah pregnancy kita kena makan folic acid 5g. saya pun consume yang ni sebelum ni tapi doc kata tak cukup sebab tu hanya supplement sebelum pregnant dan 400mcg je. folic acid 5g boleh cari di farmasi. saya beli kat hospital je sebab senang ☺️

Pd sy, selagi x smpai 12 weeks makan sj acid folic everyday.. 12w nnt Dr akan suggest apa yg momy perlukan selain itu.. step by step.. bykkan tnya Dr stp kali consult okay.. tanye jeee biar dia nyampah🤣

saya masa dah start pregnant saya makan folic acid yang 5mg tu. kalau tak silap, folic acid brand appeton ni 400mcg je kan.

Sy 12weeks skrg still makan lagi ni nnt doktor akan saran ubt lain kene stop dh yg tu nnt ..

sy mkn ni brand ni jugak,alhamdulillah baby kuat je dalam perut

Boleh je awk ☺️

saya makan ni jgk.