Pergi pac kene tahan wad tak ?

Harini saye genap 33 minggu, bangun pagi tadi nak kencing tengok keluar lendir darah macam ni. Tapi perut saye tak sakit. Kalau pergi pac die terus tahan wad ke ? Sebab saye barang2 belum complete lagi. UPDATE TERKINI: Alhamdulillah doktor ckp bby tkde ape2, doktor check jalan belum buka lagi cume ade luke skit dkt pangkal rahim. Saye kene tahan wad sehari untuk pantau ade bleeding ke tak. Dan harini saye dah discaj. Baby semue okey takde ape2 msalah.

Pergi pac kene tahan wad tak ?
13 Balas

Kena tgk juga bukaan awak dah berapa cm. Kalau Dr check bukaan masih 1- 2cm mmg doktor akan suruh balik dahulu dan kalau dah rasa contraction kuat baru dtg semula ke PAC. Kalau bukaan awak dah lebih 4cm mmg dorg akan terus tahan awak dan terus ke LR lah. Siap kn brg2 baby yg sgt2 penting dahulu awak mcm diapers, wet wipes, baju 2,3 helai dahulu, minyak telon baby.

9mo ago

Ya Allah risaunya..Sy pun tk habis kemas brg baby lagi ada yg tk beli lagi 😔 Ya Allah semoga Allah permudahkan segala urusan ibu2 semua yg ada dlm ne..Aaminn 🤲

tgk keadaan . sy pergi pakar masa 32w . doc pesan if ada perut mgeras , leaking air ketuban cepat cepat p hosp . masa sy scan doc ckp kepala bby kat bawah dah . ptutlaa rasa ngilu kat bawah . sy mmg kerap perut mgeras dri 6bln lg tp tkde rasa sakit , takde kluar tanda . sy risau jgk . cepat cepat sy siapkan beg hospital . nanti apa apa update tau . semoga dipermudahkan urusan awak . harap harap bby keluar ckup bulan .

ha ah awk klu pegi spital kne trus tahan. but jgn risau psal brg bayi. Bila2 husband atau penjaga boleh dtg semula bagi. usually tahan di wad dan dicucuk dexa utk percepatkan kontaksi dan bukaan, persediaan utk bersalin. Esokkannya bersalin

tapi saya bleeding air ketuban sikit check bukaan 1cm skrg kena tahan wad. harini check sel darah putih tinggi plk 19.. semoga dipermudahkan segala urusan kita ya mommy ii semua 🥺

biasanya kalau ada tanda mcmni, kne ccuk dexa sbb blm cukup bulan UTK mtg paru2 bby..persiapan kiranya bby nk keluar awl..rsenya kne tahan utk pantauan kalau ad bukaan

tak cukup bulan lagi mmg akan tahan utk pemantauan. saya aritu masa 34w, 2 hari dok wad siap pakej cucuk dexa. btw, saya takda bukaan. dr tak tahu punca pun. ni dah 39w tak bersalin pun lagi

sy bleeding jgk masa 36 week. Pergi hospital doktor cek bukaan xde lg , doktor suruh balik je. last2 40 weeks baru beranak😅. Tak pasal2 kene seluk.Misi pula pesan nanti sakit perut baru datang ya.

kena pergi. utk kebaikan awak dn baby. tak perlu tunggu semua tanda turun. bawak yg penting sahaja dulu. wet tissue. pampers baby. baju baby dlm 2@3helai sahaja.

mcm sy jg..ke pac n doc check kputihan..infection kputihan yg buatkan darah tu.tp skit jela n darah x berterusan..check2 treated as candida.xde bukaaan n doc allow balik

saya kena tahan ward .. bukaan 3cm .. dah 2 hari 3 cm .. xde contraction .. doakan saya supaya cepat bersalin .. saya dah 38w dah