Pregnant 6 week 4 hari.

Maaf nak tanya ibu².. sy ada dowload app pregnancy, kat app 6 week 4hari, tp tadi scan kat klinik doctor cakap dah 7week 2 hari.. sy confius jap..yg sbnrnya scan lebih detail n betul ke ya ? Tp mmg dengar heart beat baby td..ni gambar scan sy..tq..

Pregnant 6 week 4 hari.
11 Balas

tahniah awak.sy pn pregnant 6week 4 days. last week 14.04 sy ada bleeding sikit n pg scan xnmpak apa2.msh kecik sgt.doc advice 2mggu lg repeat scan.doakan saya dan kandungan baik2 saja.ni tahun ke 4 sy kawin n ni 1st time sy pregnant 😢

2y ago

Moga semuannya dipermudahkan buat awak dan kandungan.

sama . selalu bila g scan week tu mesti lari kadang lari dua hari tiga hari . sebab ikut size janin . tapi doktor kata takpe ikut je yang kk kira ikut period kita tu . mula mula konfius juga .

sama tp saya dkt apps tercepat berbanding follow up klinik padahal tarikh last period sama je.so far ok je.tp pada saya better ikut doc/nurse sebab diorg lebih pakar.semoga membantu😊

Kalau ikut app, dia kira dari last period. Kalau scan doctor selalunya dia kira ikut tumbesaran janjn 😊 kalau kk selalunya akan ikut last period.

Mula2 dulu saya pun mcm tu confused sbb lari dari tarikh period.. Nnti lebih kurang masuk 3bulan baru thu size baby tu ikut berapa minggu..

sama la saya actually mesin tu die detect saiz janin so automatically die akan ubah2 ikut kebesaran janin

kalau saya ikut pada doktor punya scan kalau heartbeat mmg 7 minggu dah boleh dengar

Doc ckp ukuran crl lagi tepat pada date period..

ikut yg doc scan tu..doc scan tu ikut size bby

sama mcm sy pon..tp refer doc lebih tepat