Pregnant 6 week..

Korang scan 6 week..ada nampak x ?? Tadi sy g klinik nak scan..tpi doctor cakap x nampak lagi..pastu doctor ada bagitau,kemungkinan mengandung luar rahim 😭😭 #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

19 Balas

sama macam sy sis, first g scan masa kandungan 5weeks.. mmg xnmpk,dktr pn ad bgtahu,kmgkinan mengandung luar rahim atau silent misscarriage.. tp kalau scan ikut bwah ad je sebenarnya tp still kecil,and scan masa 9weeks Alhamdulillah ad wlaupn kecil.. kat perut xnmpk mgkin perut sis jenis tebal..tggu 9 weeks keats sis, nt scan blik.. insya Allah ada tu.. think positive oke😘😘

3y ago

aamiin2..terima kasih 🥰❤️

Sama macam saya sekarang 6w tapi rahim kosong. then doc ambik darah buat ujian beta hcg. bacaan darah menunjukkan yg kandungan baru 2-3 weeks. so doc suruh tunggu lagi 2 weeks untuk repeat scan. Inshaallah takda apapa sis. Selagi takda bleeding or sakit perut melampau, baby sihat. cuma lambat besar je tu. Lain orang lain badan. doakan yang baik baik je sis ☺️

3y ago

terima kasih sis InsyaAllah..

saya pun pernah kena..5minggu x nampak apa..doc check masukkan tgn ,x sakit lepastu diorg bagi surat rujuk HKL..dkt HKL buat vagina scan nampak kantung..next check up tup2 rupanya 2 janin ..Alhamdulillah kembar.....so no worries dear,mayb masih awal..kdg2 x nampak..tapi kl x puashati mintk refer hospital utk check up

3y ago

alhamdulillah.. wah congrats sis,dpt baby twin 😍😍

aritu saya 8 minggu pegi scan, tapi doktor cakap nmpk kantung je, isi x nampak. mungkin masih kecik atau salah anggaran minggu. so saya pegi klinik pakar lain utk cek dan scan. Alhamdulillah, ade je sis, 7 minggu usia sebenar. sihat je membesar. Nampak dan siap dengar heartbeat. 😍

3y ago

alhamdulillah..jaga kesihatan yer sis 😍😍

mmg dh jadi kebiasaan kot doc ckp mengandung luar rahim kalau dia xnampak 😅 saya pun sama dia ckp cmtu masa 6week astu lepas 2mggu g klinik lain Alhamdulillah baby okay dlm kantung dlm rahim skrg nk masuk 18week dh 👍🏼 puan jgn risau in shaa Allah kandungan sihat xada apa2

3y ago

aamiin2.. insyaAllah terima kasih puan 🥰❤️

saya pun mcm tu bila scan 6weeks. tapi doc amek blood test. terus boleh confirmkan yg saya mengandung. insyaAllah saya doakan awak pun mcm tu. Doc pun ingat saya mengandung luar rahim juga masa tu.

3y ago

InsyaAllah..terima kasih sis 🥰❤️

saya pn masa 6 week tk nmpk ap pn lg...kantung pn tkde..kosong je..tp upt positif..try scan semula dlm masa 2 mnggu insyaAllah nnt akan nmpk dh

sy 6w nampak.. time ni dia bru 6cm. kecik lg tp dh nmpk denyutan jantung. skrg dah 8week. 14 week or 12 week sy scan lg nak tgk bby.

sya dlu mcm tu sis, tp saya pegi doctor lain agik la lalu buat transvaginal scan br nampak baby and detak jantung baby

Saya check minggu 5 lepas 5 week dah nampak dah, dengar heartbeat lagi. Sis check kerajaan ke swasta?