Tangan keluar dari bedung masa tidur

Maaf nak tanya, anak sy minggu ni masuk 3 bulan. 2 malam ni dia tidur, setiap 1 jam kuarkan tangan dari bedung. Masalahnya dia garu mata & nangis, sy trpaksa bedung balik utk dia tidur, tapi letih sebab setiap 1 jam dia buat macam tu. Macam mana ye? Ada cara nak tidurkan baby tanpa bedung & tanpa dia garu muka? #pleasehelp #firstmom #seriusnanya

6 Balas

Kalau dia boleh keluarkan tangan tu maksudnya cara bedung tu kurang kemas. Baby saya pun lasak, pakai kain bedung tu tak sesuai dah untuk dia, saya terpaksa guna kain batik. Grip nya lebih sedikit. Tapi saya guna kain batik yang lembut tu, bukan jenis tebal dan kasar. Kalau baby suka garu mata, pstikan kuku baby pendek. Dan kalau tak nak bedung, pakai kan baby mittens.