Tangan keluar dari bedung masa tidur

Maaf nak tanya, anak sy minggu ni masuk 3 bulan. 2 malam ni dia tidur, setiap 1 jam kuarkan tangan dari bedung. Masalahnya dia garu mata & nangis, sy trpaksa bedung balik utk dia tidur, tapi letih sebab setiap 1 jam dia buat macam tu. Macam mana ye? Ada cara nak tidurkan baby tanpa bedung & tanpa dia garu muka? #pleasehelp #firstmom #seriusnanya

6 Balas

Sekarang bedung dh banyak ada yg zip ada yang tape. Boleh kot pakaikan yg zip tu. Sebab baby pun dh 3months . Kalau saya mmg x pakai kan baby bedung dh since masuk 1month . Makesure kuku pendekkan. Masa saya stop bedungkan anak sbb dia tidur dngn saya atas katil jadi kalau dia terkejut saya cepat2 peluk or tepuk2. Then now baby dh biasa tak bedung. Saya bedung if nak letak kat baby swing je. But for now saya mmg ajar untuk baby sleep sendiri without dukung dodoi, bedung. Kalau bedung pun prefer pakai yg zip senang