Tangan keluar dari bedung masa tidur

Maaf nak tanya, anak sy minggu ni masuk 3 bulan. 2 malam ni dia tidur, setiap 1 jam kuarkan tangan dari bedung. Masalahnya dia garu mata & nangis, sy trpaksa bedung balik utk dia tidur, tapi letih sebab setiap 1 jam dia buat macam tu. Macam mana ye? Ada cara nak tidurkan baby tanpa bedung & tanpa dia garu muka? #pleasehelp #firstmom #seriusnanya

6 Balas

mungkin Gaya bedung tak berapa kemas. kalau tengok dia boleh tidur tanpa bedung , Cuba pakaikan mitten je.. tp kalau dia msih trsentak terjaga bedung kemas2