Berat Badan Tak Naik

Hai, mommy semua nak tanya . Macam mana nak naikkan berat badan time hamil ? Sekarang dh 22 week . Start dari mengandung haritu alahan teruk n berat banyak turun and then sekarang dah 22 week berat naik 2kg je. #firstbaby #pregnancy

10 Balas

Sy pun berat xnaik. Sbb concern tanya doktor, rasa nak cepuk ja doktor tu. Tahu la kita overweight. Dia lagi nak Sy turun berat 😂 Pastu dia tgk husband pastu dia cakap, boleh la awk berdua sepakat turun berat sama2 🤣 Tapi dlm duk lagu tu, dia cerita it’s okay kalau berat xnaik, asalkan baby sihat dan membesar. Yg ni Sy mmg refer obgyn. Condition sis plk mcm mana? Cek baby apa semua, baby okay ke? Sy duk cerita yg overweight, takut sis berat normal. Tapi as long as baby sihat okay dah tu. Nnti nak ke delivery tu org cakap berat cepat naik.

Sis, jgn risau sgt pasal berat. Takut sis duk makan nk tambah berat, berat tu tak gi ke baby, tapi gi ke sis, susah plk nak maintain berat after delivery nnti. Stakat ni baby okay ka sis? Sis dah naik 2 kg, sy berat xnaik2 dari awal cek dulu. Tapi Alhamdulillah baby maintain je pembesaran dia. As long as baby okay, insyaAllah takde apa2 la sis. Makan biar sihat je. Kalau nk tambah berat, kena makan je la sis. Tapi mcm berat naik cara xsihat plk makan lebih. Tapi hmmm mcm tu la

Eh, same la kita! 22 wks and pon berat x naik2.. malah, turun ade lah 😅 Sbb sya ade GDM, so cara makanan pon dah ubah kepada yg sangat sihat. mungkin tu faktor berat sya turun. Tapi doctor pakar cakap, x pe berat kita x naik as long as berat baby tu yg naik dan sihat.

Maaf tk pasti pulak. Sbb pengalaman sy anak prtama smp lahir bln lepas berat sepanjang Kehamilan hanya naik 2.5 kg saja.. Doc bgtau berat kita tk naik tk apa janji berat bayi dlm kandungan normal..

Saya pun sama berat xnaik .. dari awal mengandung duk 59 je ... xde naik 2kg ke apa ... mcm mna la nak naik kat berat badan ...

Sya msa 20 week berat maintain smpai dh msuk 30week naik 2kg,lpas tu timbang lgi 34 week naik 1kg lbih,

cuba try susu Full cream dik 🥰

Saya pun sama berat badan sama je

Skrg mummy take vitamin apa?

notsure