DITIPU SCAMMER

Maaf lari dari tajuk. Skdar mluahkan dan ingin kata-kata semangat. Tak tahu mcmna sy terlalu lemah & percaya dgn hal2 bodoh forex Royal Q ni. Kjadian smlm, transfer RM500 utk mndpt pulngan RM10k. Kdgran xlogik tp pkul 11 lbih smlm sy terpedaya dan bnkin modal tersebut. Ktanya result akn kluar dlm msa 3-6jam dan dia akan update jam 8pg harini. Sy mnunggu dan dia kata sudah berjaya dan jika ingin keuntungan perlu bankin lgi RM4K. Kalau xda duit boleh usaha dlu katanya. Sy terduduk krana ditipu. Sy ckp sy xda duit & hdup mati hnya 500 tu shj. Berbekalkan RM500 hdup & mati sy burn bgitu sja. Sy fkir kalau dpt untung sy dpt lgsaikan hutang kreta rumah bil letrik yg tertunggak tu tp mgkin niat saya salah. Mgkin blasan Allah😭Sy sblm ni xmudah ditipu tp xthu knp smlm terpedaya dan dgn mudahnya sy trnsfer bg dia🥹 Allahu! Tggu gaji lama lagi. Due nk byr pngasuh mggu dpn dh. Mna nk korek duit sy pun xthu. Sdihnya rsa. Kalau bgthu suami mesti kna marah. Rm500 sgt bsar nilainya bg sy. Nk ccuk vaksin utk bby yg bru lahir plk esok trikh apptnya. Sy mmg ccuk di hosp swasta sbb bsalin pn disitu. Pg ni sharian mngis mengenangkan nasib malang sy. Nak mngadu xthu dgn siapa dan mlu sbb kbodohan sy sndri. Serik hnya Allah yg thu. Mohon kata-kata smangat dari ibu2 dlm ni supaya sy kuat dan xputus asa. Bila mnyusukn bby rsa sayu. Anak pndang wajah ibunya yg mngis xmmpu sy sorokkan rasa sedih tu. Pg ni sy cuba buat 4bgkus nasi lemak letak di kedai bhmpiran rumah utk test laku ke x. Alhamdulillah tjual. Esok nk hntr lg nsi lemak agar sdikit sbnyk dpt sy bli pmpers ssu anak. 😭😭 #scammer

14 Balas

jgn sis layan tu org yg sembang pasal duit..mana ada org nak bg duit 10k dalam sekelip mata macam tu..nasib sis cepat sedar..takpe sis jadikan pengajaran supaya lebih berhati2 lepasni..inshaAllah ada rezeki lain untuk sis..

2y ago

Amiinn smoga ada rezeki utk saya lepas ni. Allah uji saya ketika ini. Mgkin nk beri ksedaran yg sy bt tu slah .

nasihat saya.. untuk vaksin baby. pergi kerajaan je.. sya bersalin dulu pun kat swasta. lepas bersalin... bulan kedua pergi ke kerajaan.. jimat byk sangat kalau nak vaksin anak tu. macam² boleh guna duit tu.

2y ago

Yeke? Nurse mmbebel tak puan? Sbb skrg anak sy dah vaksin smpi rotavirus & pneumococcal dose 1 dh. Bila sy tya doc paed tu dia kata rotavirus vaksin xde kt kk. Kalau pneumococcal plk kna sama brand. Yg paed inject tu jnis synflorix

Doa sungguh supaya tak diperdaya org. Tekad jangan layan mesej, call drpd ID tak dikenali.

2y ago

Ya puan sungguh sy serik. Apala nasib mereka yg melabur byk. Dlm group tu ada 997 org. 😔

jadikan sbgai pengajaran ya sis