tnya pendapat

Ibu² semua .. Mak mentua ibu² semua sporting tak ? Sy dpt yg tak berapa ok lah .. Sibuk nak duit ank dia lebih² .. Bln² dah bg tp minta lg itu ini .. Mulut manis berbicara .. Pernah kantoi dgn sy minta duit laki sy diam² .. Sy ni ank kecik ada 3 .. Bln² bnyk kena bli .. Duit kdg bln² ckup² unt ank dan barang dapur .. Tp tu la .. Si suami pulak tipu sy elak dri sy tahu .. Bila duit dia da abis .. Bole pulak kata sy takbir duit dia .. Huhuhu .. Nak marah ke nak ngis ?

4 Balas

Kdg tu sy fikir mungkin suami puan mampu nak bgi pd mak lebih dan mmpu tanggung perbelanjaan keluarganya juga sbb tu die masih bagi. Xapalah puan. Kalau tu pilihan suami duit suami xsalah beri pda mak lgi bertambah pahala dan keberkatan suatu hari nnti harap anak2 puan pun akan muliakan puan. Kalau lah sy,sy redha lagi daripd suami pi cari ppuan lain ke ape bazir duit beli ntah pape ke.

ahmdulillah sy dpt nk mertua yg cukup baik..malah siap tlg kami sekeluarga disebabkan kami bukn la org senang..mugkin sis boleh slow talk ngn husband tntg prkara nie..sebab kadang2 masalh kcik nie pn boleh jdi issu besar..hope dpt diselesaikan dgn cra baik

Maaf sis saya tak sempat nk jumpa mak mertua saya, kadang teringin nk merasa ada mak mertua, harap sis bertabah dan kuat semangat, bab duit ni jgn berkira sgt lg² ibu mertua tu ibarat ibu kita sendri

Kalau sis dgn ank2 ckup smua xmasalah sis,,kalau suami lebih kn mertua tu yg xbetul..