Berurut

Assalamualaikum. Sye pregnant baru 11weeks. Sekarang sye tengah alami masalah susah tidur sbb tak selesa badan atau sakit badan. Memang tak cukup tidur jadinya. Pusing kiri kanan pon tak selesa. Sampai terjaga suami sebab sye bnyk bergerak ?Boleh ke kalau sye nk berurut untuk legakan sikit badan ? Ada yang kata pregnant tak boleh berurut. Tapi sye tak tahan dah ? memang tak selesa.

17 Balas

Sy mse 1st trimestee pn skit bdn truk n angin sbb sy alami muntah-muntah yg truk smpai xley bgn lgsg..then suami bwk sy pergi berurut tp bidan tu die ckp die xkan urut perot, pinggang,punggung n tapak kaki sbb sy mengandung..die just urut kaki tgn kpale, blkg die urut bhgn atas je.. alhamdulillah lega bdn xde skit2 sgt da..tp nsihat sy nk berurut cri org yg btol2 pndai brurut..

Waalaikummusalam,,boleh kalau awk nak urut..tp pastikan cri bidan yg da biase urut perempuan mengandung..sy mse bru2 pregy,,bdan sakit2 sy pergi urut..pastu btulkan keddukan baby sebb baby ke bwah sangat,alhamdulillah lepas da urut tu lega..cubela kalau awk rse tu buat awk selesa..tp pastikan cri bidan yg mmg pkar urut org ngandung..

Mmg cm tu laa.. Ade tu smpai saya tido luar sebab xleh tido.. Pastu bile at luar lehh plak tido.. Sabar lah sis.. Saya dh lalui.. Sgt stress dibuatnya.. Skrg tips saya, saya kene tido dulu.. Concer satu tilam.. Bile saya dh lena.. Dh tido.. Baru laa husband leh masuk tido.. Hahaha kalau same2 tido citenye saya yg xdpt tido..

Mse mngandung anak 1st n 2nd mmng sllu urut.. Sye urut dengan mak bidan yg urut sye lepas bersalin.. Dye fokus pada kaki,badan n tangan je,perut dye tk usik pon.. Kdng2 kite mngandung badan mmng sakit2.. Kne cari mak bidan yg urut.. Bukan org yg urut2 biasa tu..

Sabarlah mommy. Sakit badan sebab baby nak membesar. Jangan merungut sangat takut baby dengar nanti kecik hati pula. Hahhaa minta suami urut manja2 je ok.

sis sama mcm sy..awal prgnt doc ckp..doc suruh mnm hot coklat cadbury..atau tea ahmad..sy mnm hot coklat cadbury..alhamdullilah..lena tdo..

sya awal pregnant dlu. mintak husband yg urutkn kt blkg sikit. bgi hilang2 lenguh sikit je. urut sikit2 je jgn ksar2 sngt

Awal2 mengandung mmg x boleh urut sis... Tapi bila dah dkt2 nk bersalin boleh cari tukang urut yang betul2 pandai

Tak boleh. Kedai urut Pon x akan ambil. Minta hubby gosok je. Nanti 6 bulan baru boleh cari prenatal massage

Tak boleh berurut sis tapi sis boleh try pegi chiropractor nak legakan sakit sakit badan masa pregnant.