Turun darah lagi

Maaf kalau gamba Kotor ...baru jadi.. Sy dh redha dh...kalau xde rezeki inila Kali ke3 Sy gugur.. 1st Sept 2021.. 2nd may2022 ...😭😭 Redha + letih sgt gugur je.. 😭😭Sy dh mkn ubat kuat rahim dh.. kjp lg followup dgn doktor..

Turun darah lagi
19 Balas

stay strong sis 🤍 insha'Allah mesti ada rezeki lain. jangan give up ,jangan berhenti berdoa. kakak saya ttc 10 tahun , 2 kali kena cuci sebab pregnant tapi tk ada heartbeat just ada kantung je. Alhamdulillah sekarang tengah pregnant, baby pn sempurna. masa dia scan nmpk janin tu menangis dia. trauma dia tu sampai dia asik nk pgi scan baby je. so sis jangan give up tau sebab kita tak pernah tahu bila Allah akan kabul kn doa² kita. mental health jaga elok² , jangan down sangat. jangan layan hasutan² halus yang mengangu. terus kan berdoa 🤍 insha'Allah

Sabar ye sis,stay strong..mungkin rahim kena rehat dlu..jangan stress-stress..jarak dengan bulan may dekat-dekat sangat,bagi rahim rehat dlu,pantang betul-betul dan berurut..InshaAllah lepas ni ada rezeki yang lagi baik..saya faham lepas kita gugur kita mmg nak lekat cepat-cepat balik..saya pun pernah berada di situasi sis..tapi bila keadaan macam tu kita jadi stress..saya cuma mampu advice bagi rahim sembuh dlu,ikhtiar kuatkan rahim..kemudian baru ttc semula..moga kita ada rezeki zuriat yang kuat akan datang 💕 InshaAllah Amin..

Maaf sis tnya, kalau gugur sis gi hospital?, and doc ada cek semua jika ada tersisa? Sebab kalau gugur doc akan suruh jarakkan 3-6 bulan baru prganant balik, sbb nak bagi rahim kuat, tapi ada doc sorg tu cakap kalau u rasa u dah kuat, at least tunggu first period lepas gugur, u boleh dah kalau nk prgnant balik. Sebab saya baru je gugur seminggu sebelum raya hari tu, so doc pesan gitu la, sebab nak bagi rahim betul2 kuat. 😢. Selain tu nak stabilkan emosi apa semua. Semoga baik baik saja ya sis, semoga ada rezeki kita lepas ni. Insyallah🥰

2y ago

sepatutnye mcm tu sis .. tp Sy ni lekat awal plak.. Sy Pon xsangka sis.. skrg anak Sy yg sulung br genap 4tahun...lepas die umo 3 tahun rezeki lekat tu byk tp xberjodohan... 1st haritu okt-Nov 2021 ada kntung bby xde.. susah nk turun ada darah beku lg terpksa cuci.. dokto akn bg mse utk turun sendiri...mcm2 Sy buat.. turun sikit2 je.. xde sakit ape pon.. last2 ank 1st masuk hospital Bru nk sakit perut amat2.. cuci terus.. 2nd bulan lepas...mmg turun sendiri tp 5hari je...mcm period... tup2 bulan ni lekat lg.. Sy pntang seminggu je...better sis amik mse dulu sis.. mmg ade org Kate lepas gugur ni cpt lekat.. tp bergntung pada rahim kite ..

Sabar sis… sy 1st baby gugur 16wks (Nov 2020) 😔 preggy lagi 2nd baby gugur 19wks 6days (julai 2021) & syukur dberi peluang utk preggy lagi tahun ni,masih x putus asa.Skrg kandungan 25wks.Semoga yg ni akan lahir dengan selamat.Sy doakan sis kuat & tabah.Jangan mudah putus asa.Bnyakkan berdoa.Tuhan dengar doa hambanya

2y ago

Semoga baik baik saja ya sis, semoga baik baik saja sampai baby lahir. 🥰

sabar ya sis..faham sangat perasaan tu. saya pun pernah mengalaminya. anak syurga saya yg saya beri nama, Uwais An-Nasai ❤️. Lepas keguguran 2020 tu,saya rehatkan diri dulu. bagi mental,fizikal dan emosi saya betul² stabil. saya ambil asid folik awal. Alhamdulillah,2022 saya mengandung lagi. now dah 26w. saya doakan, semoga sis tabah ye. Allah adalah sebaik² perancang hidup kita..🤲🏻❤️

Sama laa 😔 28 mlm tu sakit perut perasaan pun lain2 dah, 29may pagi lpas hzbn p kerja, rasa nk kencing tiba2, dduk kencing tgok byk darah n ada gumpalan, sy da ada mmg da xda kluar abis da ni, sehari jg sy murung dlm bilik 😔 lpas 3 hari sy chek 1line sd mmg da xde, penantian anak ke 4 ni 😔

Kuatkan semangat puan. Saya penah alami. Gugur kandungan ke2 dan baby meninggal dalam kandungan. Rehat kan diri jaga kesihatan. Jangan pikir sangat. InsyaAllah lepas 6 hingga setahun plan utk pregnant lagi puan. Saya doakan kita semua Allah permudahkan urusan utk dapat zuriat.

Sabar ye sis. Sy pon baru lepas keguguran 12w. Sebelum ni pernah gugur juga & baby meninggal dlm perut. Lepas ni ada follow up dgn o&g. Td pon baru lepas berurut katanya rahim senget. Tukang urut pon ada pesan jgn stress2 huhu.. semoga kita ada rezeki yg lain ye.. Amin 🤲🏻

Dkat sgt may dgn jun tu..jgn trburu2 sis..sy 6kli suci pn risau rhim xkuat lg..ni kan sbulan je rhim msih lmh jgn push sgt sis..brurut dlu tungku bengkung jga pmknn.ckup 6kli period boleh cuba hmil lg..sy pn pnh ggur..bln 11..sy phm prsaan tu sis

stay strong mommy. nanti rest dulu 3-6 bulan. kalau kate xde rezeki skng, nnti ade lgi rezeki mommy. doa yg baik² je. kalau betul xde rezeki mommy kali ni, nanti masa urut mintak bidan tu naikkan peranakkan/sengkak rahim.