Miscarriage 5 weeks

Minta kata2 semangat drpd ibu2 yg ada pengalaman, sy bleeding masa kandungan 4w4d.. doktor bg ubat kuat rahim.. bleeding berterusan 3 hari.. hari ni check upt dh negative, mgkin dh gugur tanpa sy sedar sbb xdak rasa sakit langsung.. 8bln menanti kehadiran malaikat kecil dlm rahim.. singgahnya sementara, semoga ada rezeki sy lg

4 Balas

sy juga pernah miscarriage utk anak pertama masa tu 5 minggu sudah. tapi tak sempat sampai 6 bulan sy bleeding berterusan sehingga 3 hari.. lepas bleeding sy terus ke hospital masuk kecemasan dan doc scan masa tu doc ckp ‘kandungan tiada nmpk apa2 lagi mungkin masih terlalu awal atau sudah gugur’ then doc suruh cek air kencing. masih positif. then doc buat temu janji pada tarikh 2 minggu selepas itu. after 2 weeks sy jumpa doc dan masa tu doc scan memang betul2 tak nampak apa2 then doc suruh cek air kencing masa tu air kencing dah negative. lepas cek doc ckp lpas miscarriage tu then sy ada cek sy kata masih positif then doc ckp begini ‘masa itu dalam masih menunjukkan positif sbb belum keluar sepenuhnya lepas bbrpa haritu semua sudah keluar melalui air kencing’. begitu doc kata dngn saya. apa2 pun sis jangan pernah putus asa. tak apa kalau tak dapat rezeki skrg sy memahami sis sbb sy sendiri pernah alami. mungkin bukan skrg rezeki kita dapat mungkin belum masanya. tapi bila sampai masanya pasti akan mendapat cahaya mata yang tak terduga😊

it's okay. Sy ttc 3tahun dgn 2kali miscarriage. yg 1st 7w, yg 2nd 14w and it's twin. sedih bukan kepalang, tp apakan daya..mungkin ada hikmah. 18bulan lps 2nd miscarriage, sy disahkan pregnant semula, ngam2 lps cucuk 2nd dose vaksin covid. anxiety teruk sbb risau akn miscarriage lg. ditambah +ve covid waktu 2nd trimester. semuanya sy serah pd Allah moga semuanya bjalan lancar. dan alhamdulillah ibu & baby kuat lawan covid 💪 Dan skrg, baby girl sy berusia 10bulan. sibuk nk berpaut, berdiri sendiri. bila dh ada ank, Sy boleh nampak kenapa Allah tak beri rezeki masa 3 tahun kebelakang. mungkin kita rasa kita dh ready utk jd parents, tp Allah lebih mengetahui segalanya.

takpe mommy. at least Allah pernah bagi peluang untuk you pregnant, and itu pun nikmat. i dulu pun sama pernah gugur, and tipulah kata tak totally down. tapi keep positive. kita pernah pregnant, mesti Allah akan bagi kita rezeki lagi. usaha lagi. jangan putus doa.

Assalamualaikum sis, Salam Takziah insyaAllah perkara yg lebih baik menanti sis 🥰 boleh saya tahu sis bleeding banyak ke sepanjang 3 hari tu? Saya 5 weeks preggy tp ada keluar darah coklat dah 3 hari 😔

12mo ago

klu kluar darah coklat sikit2 xpe..klu kluar drah byak dan berketul baru bleeding..nk komfem jumpa doc