sex

hi,,MAAF jika soalan terlalu terbuka..saya nak Tanya ok ke having sex dgn suami masa trimester pertama ni..skrg baru 7 minggu..

13 Balas

Boleh je nk hubungan sex hari keberapa pon awk hamil. Xde hukum haram. Kecuali kandungan bermasalah @ atas nasihat doktor jika kehamilan lemah. Klu nak berjaga2 women on top position is the best. So x kacau perut dan women on control during sex. Tambahan posisi isteri kat atas lebih cepat untuk isteri dpt orgasm/klimaks yg padu. Teruskan sex lbih kerap di hujung kehamilan utk mudah bersalin, org kata nk bg bukak jalan.

blh tapi not sure sbb hamil baru 7 week kena jaga juga tskut keluar darah on the spot stoped doing ... prefer doktor. sis .. kalau nak have xxx blh 2nd trimester 3rd trimester blh memang tapi placenta kena kat atas thn bby pun kena strong kalau benda ni semua nk tau kalau ranya dr terus terangkan ....

tidak. kandungan blum stabil. sesetengah org akan mengalami pendarahan ketika mencapai klimax. sangat beresiko utk tahu bdn ok atau tidak.

saya rasa elak dulu untuk awal2 ni, sebab sy lepas bersama ada spotting masa 6 week.. pastu kena makan ubat kuat rahim..tp bergantung kepada body masing2 juga laa..

3y ago

sama sy. lps bersama masa 6weeks ada spotting n pegi clnic doc kasi ubt kuatkn rahim. alhamdulillah skrg dh 10w5d

ok je.. sy tiap minggu bsama sampai lah anak lahir..tp atas org lah.. buat plahan2 dlu.. klu xde darah, ok je.. klu ada, stop

dalam buku pink, tiada larangan tri brapa pn...tpi klau kluar simptom2 lain, pgi klinik cpt2 k.

lagi bgs elakkan lh berhubung d usia trimester pertama sbb kandungan blom Stabil lgi

On je.,tgk keadaan masing2 Lepas dalam baik utk baby trimester pertama ni..

ok je..tapi first trimester rasa xde mood utk bersama, klau sy la

boleh tapi x d galakkn . atas bdn masing2 ..