hubungan suami isteri

hello mommies, nak tanya skrg kan i tengah pregnant, dah masuk 6 bulan dah alhamdulillah. sepanjang dari awal tahu pregnant sampai skrg i dah tak bersama (having sex) dgn husband sebab takut jadi pape. em soalan i nak tanya mommy semua ada lakukan sex ke waktu pregnant? lama oi 6 bulan tahan skrg dah tak tertahan hahaha#firstbaby

6 Balas

xde mslh pn klau awk xde pe2..lgpun kandungan dh besar..cume klau ade rase contraction or mngeras..ade darah stop la.mcm sy start 4 bln x brsame..suami y takut sbb bile bersama sy jd contraction..jumpe pakar die ckp rahim sy sensetif..so smpai 9 bln suami tkut nk sentuh

sy skg nk msok 8 bln tp ad jew bsma suami cme suami xbuang dlm isau contraction..awal hamil dlu mmg xbsma..smnjak perut da besa bru ad bsma tp xkerap kdg smnggu skali je..lgpn keinginan tuk bsma tu xad..suami lak jnis isau..sbb bby first...

My past pregnancy got bleeding. So now decided not to do (will consider if near due date) . If u want to do also can, make sure study the suitable position & not too harsh. If uncomfortable / got bleeding, better stop ya.

masa pregnant ni layan la husband. risau nanti tak habis pantang, dh teringin. mula la satg anak 2 bulan, pregnant pulak.

be gentle & choose the right position. should be ok

Kalau takde risiko, boleh je bersama.