5week

Maaf gmbr kotor sikit.... Nak Tanya ini keguguran ke? Baru 5week...upt positif tp blum scan klinik lg.. Hmmm doakan sy kuat ye.. 😭

5week
36 Balas

T. Kasih semua atas doa.... Sy skrg dah 18week...start 5week-12week sy spotting mcm ni... Masuk 13week baru xde spot.... Maaf la andai ade yg xsuka post sy...sy pnh gugur sblm ni tu yg bila keluar spot gini sy blur...dh pegi swasta dia suruh tgk 2mngu cmna... Sy elak ke hospital trus ats pengalaman lalu... Dlm masa tgu 2mngu tu sy post tny Kot2 ade ibu berpengalaman tp kandungan selamat... Sy bnyykn rehat je hamil kali ni...moga baby selamat hingga lahir ckup waktunya... Semoga ibu2 yg lain juga dipermudahkan ye

4y ago

Amin... Semoga baby sihat2 Dan kuat bertahan hingga ckup masa dilahirkan.

sy dulu di awal preg pun mcm ni sbab ada luka dekat2 tepi plasenta. doc ckp nasib baik awal p check takut pape terjadi kan pastu dia bg tablet duphaston. n dia ckp disebabkan hormon so mmg benda ni selalu terjadi. skrg dh 39 week tggu mase nak deliver je ☺️ papepun jgn lambat p hosp check

Teruskan folic asid sis n p chek doktor cpat2 jgn tunggu lama2.. Kalau p klinik swasta mintak ubat kuat kan rahim ja.. Depa akan bg.. Jgn biar.. Sy mcm tuu jgk , tapi ingt biasa, last2 hmmm sy biaq 2 3 harii p chek blikk, xda apa dah.. Skrg Alhamdulilah 30 week dah.

apa apa pendarahan keluar waktu pregnant.. tak normal ye akak. akk refer terus hospital atau mana² klinik terdekat. tapi sy prefer hospital terus sebab diorang boleh pantau lebih dalam lagi.. harap akak and kandungan akak sihat and kuat.. aamiin

minggu lepas sya pun ada mcm ni juga, langsung gi klinik, dok cakap klu ada kluar lagi bnyak kena gi emergency, alhamdulillah haritu skali je kluar n repeat scan hujung bulan ni. 5 week juga, smoga xde apa. bnyakan rehat n minum folic acid sis.

mse sy ad spotting darah cek mse tu da 4weeks scan alhamdulillah nmpk kantung...6weeks kluar coklat2 pulak dlm bbrapa hari...scan alhamdulillah da nmpk janin n heartbeat...kalau sikit2 rse xd ape2...kalau nk lebih dtail pgi je klinik

Saya pernah kluar spotting yg mcm sis alami, masa tu kandungan 7 weeks. terus gi hospital bhgian kecemasan, doc scan apa semua, alhamdulillah semua okay. cuma doc suruh banyakkan rehat dan jangan buat kerja berat-berat.

sya pernah mcm ne masa 10weks tu ada bleeding msa temu jnji ke klinik sya tnya dokter kata nya normal je sis.. skrg ne baby dha besar dha masuk 3bulan dha insyaallah xda apa2 tu doa yg baik2 je k..

dh byk ke kluar drh? ☹ kalau sikit xpa masih bole tenang but apa2 pun pegi jumpa nurse sis.. jgn byk gerak sngt n jgn stres.. nnti drh kluar x mo berenti . bykkan doa smua will be okey..

better g hsptal..sy pn mcm ni msa mngndung ank 1st..sy igt haid skli dtg g klinik scan pregnnt but xde rezrki..bila dh pregnnt blik asal ada spotting je trus g emergency tkut ada apa2 jd

4y ago

Sy dah 18week skunk... Syukur la baby bertahan... Hope baby kuat... Start 5week-12week sy mcmni.... Masuk 13week bru xde spotting ni... Tp risau juga so sy bnykkn manjakan diri jela sepnjg hamil ni... Mudah mudahan rezeki sy sbb sy pnh keguguran sblm ni.