Balik kg/persediann bersalinb

Maaf boleh kongsi atau bg pendapat tak .. Sy due date 11/11 anak first .. Nak berpantang kt kg.. Sekarang ade kat kl. Tnggah pk masa yg sesuai untk balik kg . Selalu berape week ye .. Nak balik awal pk nk ulang alik klnk kt sane nnti cm mnyusahkan pula . Klink kat kg jauh skit. Kat sini yg dekat pon suami yg selalu hntrkan .. Sy agak trauma nak pergi sndri 馃槍 boleh bg pendapat x

6 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sye due 14/11... anak first.kg kedah nun.. kami sepakat xbalik kg memandangkan byk urusan di kl dan mudah di kl.hsbn pn keje sini dan sye berpantang sendiri just ambil CL aje..tapi dr ada bagi tau kalau boleh balik sblm 36/37 jng hujung2 sgt sbb ank first utk keselamatan jika tiada masalah kesihatan.Apa2 hati2 kena pertimbang keselamatan first.itu dr pesan ke sye.

Baca lagi
3mo ago

thanks sharingg 馃グ nak berpantng kt sini mcm x biase xde pengalaman semua..

Saya due 4/11.. now 31w.Tapi pertengahan sept ni da Balik kampung Sambung checkup sana. Risau terberanak awal Sbb baby first 35w da bersalin. Mana senang untuk awak Kalau bab klinik. Sbb saya Balik awal Anak Xda Sape jaga and suami bnyk outstation. G klinik pun drive sndri

3mo ago

thanks sharing 馃グ

seeloknya sebelum 37w,,itu pun kalau sis xde apa2 masalah kesihatan..cth macam placenta previa/kencing manis/high bp dan lain2..sbb by 37w,baby dah matang..boleh kuar bila2 je..kena consider jgk jarak perjalanan ke kg cmne..

3mo ago

prjalanan ke kalntan 7hngga 8 jam.. huuu.. sy gdm on diet

Kalau sy, sy prefer bersalin dkt tmpt yg byk kemudahan dan sng utk berurusan. Dah settle semua baru la balik kampung.

sebulan seblm bersalin boleh dah balik dok kg. sebb anak first ni selalu 2mggu awal dah bersalin.

2mo ago

aminn3 .. semoga dipermudahkan urusan kita untuk melahirkan zuriat dalam kandungan ini.. semoga kita dan baby selamat.. amin2

VIP Member

Kalau nk bersalin dkt kg better blk skng sis,

3mo ago

Mcm tu blk lps bersalin la, hrtu sy warded, katil sebelah dia czer, dia ckp blk hospital nti trus nk blk kg kt kedah