puasa

Maaf bertanya..hari tu nurse ada minta akk puasa sehari sebelum minum air gula esok nya dlm kul 8pg...tp akk lupe dia bgth kena mula puasa dr pukul 8mlm or 10mlm...esok akk dh kena puasa..sbb isnin kul 8pg kena g minum air gula..mohon jawapan dr sape2 yg dh pernah minum air gula..tq☺️

24 Balas

Ada nurse ckp jm10, ada nurse lg ckp jm12.. Tp yg penting start puasa msti sblum jm12 dh xble mkn.. Mnum pn klau dahaga sgt dh.. Air ksong jerr d bnarkn dlm kuantiti tdk trlalu bnyk..

4y ago

Terima kasih for info.. Hari ti br dpt tau yg nk mkn ubat blh pun dgn air kosong jer

pukul 10 tu last makan. pastu jangan makan apa dah. minum air boleh tp air mineral je. seksa juga time minum air gula sbb kena puasa pepagi tu perut berbunyi je. haishhh

10mlm.. dtg awal.. awal minum. Cepat buka puasa.. minum tahan nafas... Dah minum jangan terus gerak. 5minit lepas minum boleh dah jalan2 pusing kk sementara tgu 2jam...

4y ago

Oh nasib baik bgth..akk x thu..maklumlah ank lain x pernah minum air gula..ok akk akn cuba ikut cr ni..terima kasih dik..

Last makan sblum 10 mlm kak. Lepas tu jgn mkn pape smpai esk pg smpai minum air gula. Lps minum air gula pon kena puasa lagi smpai nurse bagi tahu

4y ago

Aah ada org ctu bgth..pas minum air gula tgu 2 jam..adoii lama jgk lah menunggu..terima kasih yer..

10 mlm baru start puasa. 8 pagi tepat kena ada kat klinik. Dulu sy tsilap tgk masa, dtg pkul 9,tak boleh buat dah. Kena buat hari lain

4y ago

Oh kena tepat2 yer..nasib baik bgth..xde pulak dia kata wajib dtg kul 8pg..sabar jer lah..terima kasih..

Biasa nya nurse akan suruh puasa bmula 10mlm sampai keesokkan minum air gula tu,puasa tp bole minum air masak sahaja

Lepas dah minum air gula , boleh ke minum air mineral je ? Selasa ni kena minum air gula kali kedua 😬

4y ago

Kan hahaha..asal hilang manis di tekak

Esok datang awal tu kak area kul 8 air gula suam2 lagi.. Kalau sejuk nanti takleh masuk tekak 😅

4y ago

Untung nya huhu..akak pun memang suka manis..kue2 manis semua akk mkn..tp yg ni manis lain mcm..mula2 tu best lh ..dh nk habis tu ln mcm rasa hahaha..

10mlm... Lepas minum air gula sambung puasa lg 2jam.. lepas ambil darah yg akhir baru boleh makan...

4y ago

Tu lah..lama betul puasa..hari tu kul 10 x makan gara2 buat buku pink.sampai perut msk angin hehehe..terima kasih sis..

Nasib baik baca post ni. Klu x mesti sy lupa nk puasa. 😅

4y ago

Hihihi..👍