Back Pain

Lying Straight Back For more Than 5mins Will Coz Me Back Pain. Is It Normal For 1st Trimester(6weeks)?

33 Balas

Saya tiada alahan & mabuk sepanjang 12 weeks , saya cuma nak berkongsi pengalaman saya, untuk para ibu di luar sana ambil iktibar juga 🙂 covid ni benar2 bahaya ya ibu, pertama kali saya scan pada minggu ke8, janin terlihat dgn baik kata doc, kemudian repeat scan lagi pd minggu ke10 utk tgk perkembangan, doc perasan something wrong dimana saya punya janin membesar dgn sgt2 sedikit 0.01mm sahaja, tetapi kantung & janin tidak pula mengecut cuma pertumbuhannya terlalu sedikit , saya pula tak mengalami pendarahan langsung dan tiada rasa sakit langsung , jadi doc suggest saya repeat scan lagi pd minggu ke12, kali ni mmg janin tak membesar langsung malam menecut sedikit 0.2mm , dan saya masih tidak mengalami pendarahan langsung utk menunjukkan tanda2 keguguran, ternyata rupanya janin saya sudah berhenti membesar dari umurnya 6 minggu lagi 😢 dan history mmg saya kena covid pd minggu ke6 tersebut , rupanya janin dah berhenti membesar ketika itu lagi 😢 saya kemudian menjalani procedure utk cuci rahim supaya tak kena infection dalam badan, saya dan suami redha dan yakin Allah sebaik2 perancang ❤️ cuma ingatan untuk ibu2 yg lain supaya jaga diri pada musim covid yg meningkat balik ni lagi2 kalau 1st trimester sbb kandungan masih fragile, semoga Allah lindungi kalian semua di luar sana especially yg kena keluar bekerja ❤️

sy allhamdulillah...sakit2 badan minggu 1-4..bila masuk minggu ke 5 hingga minggu ke 6,...ya allah masalah sy ialah perut gastrik melampau2, kejap kembung perut, kejap pedih ulu hati...minum air kapor dr klinik pun xjalan2...😌

2y ago

Sama!

Same here! Im 6 weeks and first time mommy to be. Realised when lying straight making me uncomfortable compare to the sides for these past weeks. Thx for mentioning that its normal:)

its normal dear. klau badan kuat kerja tiba2 preggy memang akn sakit...tri 1 normal sakit2 sendi, sakit badan tulang perut...yg x normalnya bleeding bnyk...

2y ago

kenapa sy sllu rasa lemas badan sakit smua

for some maybe normal n some not. I had the same pain when I'm about 16weeks. I thought is normal until the pain worsen. went to private and scan and they found 2 fibroids. 1 beside and 1 behind the uterus. if u r uncomfortable just go n seek doctor.

I face the same problem.. went to clinic and the Dr ask me to buy any roll-ons (eg : yokoyoko) and apply thin layer to my back or shoulder..

Sama laa, try letak bantal kat bahagian pinggang yg sakit, mcm i sakit belah kiri so lapik bantal yg lembut, asyik baring / tidur mengiring pun tak selesa jugak

Utk sya back pain start on. bulan ke5 mcm tu sbb kita punya perut makin lama x2 besar berat xblh diri lama memang sakit slalu sapu minyak ...

Same here happened. Every night I ask my husband to put some minyak panas at my back...

7mo ago

try guna minyak tropical amway.. x panas sangat tapi boleh melegakan

mee too. even sitting lama pun sakit. So i prefer baring mengiring sebelah kiri