Tak pasti

Lpa buang air besar pg td darah klua byk mcm period. Td dh g klinik, doc scan x nmpk kantung. Dia kata mgkn janin x jadi atau mmg blm nmpk. Doc bg ubt kuatkn rahim, lps 2 mggu suh dtg scan. Normal ke klu 5minggu 2 hari masih blm nmpk kantung?

Tak pasti
10 Balas

Kadang depends on mummy. Lain orang lain. Ada yang 6w baru nampak kantung. Pengalaman sy. Masa 5weeks pun tetibe ada spotting bleeding. Terus ke hospital. Scan nampak kantung tapi dr kata takde heartbeat mungkin baby takde dah. Sedih sangat time tu. Tapi dr still bagi appointment for next 2 weeks. Then time 7w baru nampak heartbeat. Tapi dalam 2 minggu tu sy memang banyak rest. Tak banyak jalan, no heavy works, jaga makan. Alhamdulillah sekarang dah 31weeks. Semoga ada good news for mummy. Take caree. Have a good rest. Jangan stress2 and keep on praying. In sha Allah everything went well for mummy 🤍

2y ago

Sy pun actually kerja banyak berjalan juga 😅 sy nurse. Time tengah bleeding tu sy baru lepas jaga pt bed ridden. Maybe sebab angkat2 pt semua kot. Sebab time tu awal lagi and first timer. So after tu sy kurang heavy duty. Tak angkat pt and tarik tolak katil semua. Tapi sebelum tu sy dapat mc 2 hari. So 2 days tu memang fully bed rest. Next scan tu alhamdulillah ada heartbeat semua ☺️

klau 5mgu ada stgah org tue blm nmpak lg kantung sis,mcm sy 4mgu dh nampak kantung...10mgu bru nampak janin&jntung baby... sis kena byk rht yea,sb bg ibu hamil nie xsmua org normal klau kuar sporting drh mcm tue... ada ja yg blh jd kguguran..byk2 berdoa yg baik2 yea sis,smoga kandungan sis baik2 sja..amin2..

Saya rasa normal. Sebab saya ada keluar darah macam haid semasa pregnant 3week sebelum tu saya ada juga haid macam tak teratur sebulan haid sikit sikit . Lepastu saya pergi klinik buat buku pink, scan scan tak sama dengan tarikh last haid hahah.

normal kot sis.. sbb sy ary tu pon xnmpk masa 5 minggu xsilap..doc suruh dtg lagi 2 minggu lagi..Alhamdulillah scan lagi skali..da nmpk da kntung skali dgn degupan jntg..masa scan trus doc kata kandungan sy da 7 minggu🥰🥰

Pengalaman saya sebelum ini , 5 minggu tak nampak apa . 8 minggu scan size janin 5 minggu . Then bleeding teruk macam period then keguguran

kalau 5 minggu mmg normal tak nampak lg. kena try scan lg 2 minggu

sy 6w baru dpt kantung,10w scan balik dah nmpk jntung, janin semua

ye normal je.. jangan stress2, makan ubat dan jangan lasak2..

normal sis sbb lapisan lemak org lain²

Normal ja saya 10 weeks baru nmpk kantung