Help!

My LO is 9 months old but her weight is 6.85kgs since she is 5 months old but she hits all of her milestone. She is having 500ml of EBM and 2 solids daily. I am trying to increase her solids intake and hopefully she will gain more. Anything that I should do or give her to increase her weight?

40 Balas

May i Know adakah anak puan diberi minum air putih yang cukup?. sy saranan mom untuk bawa anak mom bermain diluar rumah. menghirup udara segar. cari tempat yg bersih untuk dia bermain,merangkak di luar rumah. ini dapat membantu dalam pencernaan .. kesihatan.. mendapat tidur yang cukup. mengikut pengalaman saya dan konsultasi ke Doktor pakar permakanan ke atas anak sy yg dulu pickyeather tidak mau makan,sy melakukan rutin tersebut seperti yang saya suda nyatakan sebelumnya dan sekarang anak sy suda pandai makan walaupun tidak banyak but better then nothing,berat juga telah bertambah.. dia makan buah2 ,mee,sup ikan,supa labu kundur. (labu kundur mom boleh beli,letak bawang putih 2-3 biji dan buat sup beri anak minum,jangan letak garam banyak bayi tak sesuai dengan garam dan perasan makanan) tidak suka sayuran jenis daun,tidak suka daging

2y ago

terima kasih. sedang cuba tips ni. utk anak sy yg dah 3 tahun tp susah makan. Dia masa 9m pun berat 7kg ja. Haritu berat 3y+ dah 13kg, ni drop balik. Mula balik taknak makan 🥲