GEMUK TAK BOLEH HAMIL?!

Aku ingat lagi orang cakap depan muke aku, depan laki aku dgn rse tak bersalah die ckp "ko gemok rin, mmg ko susah nk pregnant selagi kau x kurus kn badan kau" Ehh.. Kau sape nk tentukan aku bole preg ke tak boleh??? Bukan tugas kau... Tu keje Allah.. Sakit nye hati ni bila kenang balik.. Alhamdulillah.. Allah kurniakan kn aku seorang puteri yg comel... Syukur Ya Allah... Sy doakn awak semua dpt rezeki yg sy dpt juga.. Insha Allah.. Amiin2 yra... Jgn putus usaha bakal mommy... 🥰🥰🥰 #8months9days #littleprincesshanna #kesayanganmamapapa #cintahatiuwanatok #myoneandonly

GEMUK TAK BOLEH HAMIL?!
9 Balas

alamaknya rasa mcm tak bersalah plk yg bercakap tu. Siapa kata xblh preggy bila badan berisi? saya kalau kurus mmg xblh preggy tak melekat, saya kena naikkan berat badan baru boleh preggy.

3y ago

aduhai sis mmg kalau xde undang2 mmg selamber je kita lempang org yg jenis toxic ni. Nak buat mcm mana sis nasib kita ni boleh sabar lagi kan. Apa2 pun sbb sis hebatlah ada org yg spesis mcn tu...😘

sy pun rse bnda yg sama..sedih down..lg sy dh ggur 3x belom ada yg kekal..suma ckp sbb sy gemok ssh nk lekat lama rahim xkuat la apa la..mcm2 tohmahan org..sy sabar je

3y ago

sedih sis..tp org slalu ckp rahim xkuat tu yg slalu gugur..

Saya pun biasa org cakap macam tu sis.. Cakap sebab gemuk la rahim tu lemah.. Manja.. 3x gugur.. Skrg still menanti jika ada rezeki lagi.. Doakan sy ye sis..

3y ago

Aamiin Aamiin Ya Rabbal Alamin.. Terima kasih banyak2 sis.. ♥️♥️

saya pun sama doktor kata kena kuruskan badan baru boleh mengandung sedangkan kahwin tak sampai sebulan dah terus lekat. abaikan kata2 orang.

3y ago

Betul awak... Rezeki Allah nk bg dia bg... Kawan sy 3 org... Bdn kurus.. Ade yg nikah da 3 thun, 2 thun, 5 thun.. Blum lg Allah bg rzki anak... Bkn manusia tentu kn kite dpt bby ke tak kn..?

pdli kn ape org kata. .sye pon gmok. .alhamdulillah da 2 da bby skng. .meh sny nk cili skit org 2 ske2 je ckp org gmok 😒😤

3y ago

br sye nk kata. org yg BERKATA tu da ade zuriat ke. .dye jelous kot. .xpela. bia la dye. x sng la 2 ngan awk. hehe

jangan risau puan. Rezeki tu bukan orang yang tetapkan. Tapi Allah🥰 masyaAllah comelnya baby🌹😘

3y ago

Tq sgt sgt sgt min... Alhamdulillah... Rezeki yg Allah bg.. Syukur... 😍

Betul2 saya pun sama gemuk .. Alhamdulillah sekarang tgh mengandung .. Rezeki masing2 kan

3y ago

Yaaa... Doc pun x mmpu nk tetapkan yg kite2 bdn gemok ni bole preg ke tak. tu kje Allah.. Nk bg, Allah bg.. Abai kn mulut2 bawangggg

Cousin saya XXL elok je anak 5 orang. Ikut rezeki masing2 insha Allah. :)

Comel baby sis

3y ago

Alhamdulillah.. Wc☺️