Makcik Bawang !!!

letih kekadang hadap makcik2 bawang yang suka sangat tanya soalan sensitif dekat kita . bukannya kita taknak baby . rezeki belum sampai nak buat mcm mana ??? kannn ?

9 Balas

Macam ni sis. Saya pernah rasa kecewa sis tu. Sakit sangat. Meronta2 rasa jiwa. Sis jangan stress tau. Bila dorang tanya sis soalan tu, sis positif je, senyum & jawab je 'inshaAllah soon, doakan ye'. Kalau dorang macam cakap2 lagi, mintak dorang doakan je. Manusia ni takleh lari dari benda2 gini. Lagi sis stress, lagi kacau hormon sis. Ada apa yang terbeban, kongsi dgn suami. Peluk dia kuat2 nangis pon takpe. After period cari hari subur guna opk. Dah jumpa kerap bersama. Kongsi dengan suami folic & susu kambing blend kurma bijik ganjil. Saya ada share tips ttc saya kat profile. Jemput la baca. Bukan sis je tau kena jaga makan, suami pon. Time solat, baca surah maryam ayat 1-12 & al waqiah. Mintak doa banyak2. Bagitau Allah kenapa sis nak sangat zuriat. Masa tengah berdua ni, honeymoon puas2. Bila kita happy, ada positif vibes, inshaAllah, Allah akan kurniakan tak lama lagi. Gi cek subur kat klinik dengan suami. Ingat tau, selagi kita ada rahim, inshaAllah peluang tu ada. Saya sentiasa doakan bakal2 ibu rasa nikmat tu. Love no hate 🥰✌

5y ago

Amiin. Semoga dipermudahkan. Ye saya halalkan 🥰

Sabar jer lah sis.. kadang2 dorang nk sembang tp xkena cara.. in shaa Allah ada rezeki msti akan ade baby comel utk sis & suami.. doa banyak2 ok!

sabar sis... senyum jah kat diorang wlpn dlm hati tuhan jeee tahu kan.. nanti Allah ganti kesabaran sis dgn zuriat2 yang comel2 nanti amiin

Betul tu jgn diserap aura2 negatif tu sis. Biarkan ia berlalu spt angin.

Kasih angin ja sis..pedulikan apa kata macik bawang. ❤️

sabar, sis. ignore these type of people.

Abaikan je sis 💪

Hang in thereee!

Senyum dan abaikan je sis... Mohon mereka yg bertanya tu doakan untuk sis... In Shaa Allah ade rezeki nanti...