Makcik bawang

Geram dgn makcik bawang yg sibuk cakap “biar betul dah 5 bulan, tak nampak pun perut?” Ingat kita tak down ke dia ckp mcmtu...

25 Balas

Normal lah tu . Nanti kalau baby dah keluar lagi lah . 'eh jangan selalu dukung nanti anak terbiasa' , 'jangan bagi dia tidur kat badan nanti dia terbiasa' . Orang macam ni dorang tak faham , dorang rasa dorang je betul . Kita ibu , kita yang perhati perangai anak dari lahir sampai sekarang , kita tahu anak kita jenis macam mana . Saya sampai nak dukung anak pun jadi serba salah , nak dukung nanti kena tegur , tak dukung anak menangis sebab tak biasa baru first time balik kampung . Buat tak tahu je lah

5y ago

Yes! I feel you 😔

I pregnant dah nak masuk 7 bulan, memang kalau keluar dgn kawan-kawan, mereka takkan perasan I pregnant until I announce...pada pendapat I, actually best je bila orang tak tahu yang kita ni pregnant. Sis jangan down ya, yang penting kita tahu pasal kandungan kita tu 😘

Sya pn pnh kena.. terutama makcik bawang kat opis.. siap ckp "perut kecik, mesti bby ni kecik" skali baby keluar mgu ke 38 & berat 3.4kg.. and sorg tu siap ckp mcm ni lg "baby ni kecik kalo keluar tgk perut dh tau, aku dulu baby keluar 3.3kg perut besar dr ni " 🙄

5y ago

Iyee paling stress bila dia banding dgn diri dia sendiri, lantak dia lah kan. Eh geram betul kadang kadang bila terfikir balik tu tau

eh sama la kita. sy dlu x nmpk perut sebok tnya mana perut, tkut ank tak normal berat la ape la. perut sy besar start 6bulan keatas, eh ni perut dh besar, sebok ckp perut besar nyaaa, ank besar laa, ape la. mkcik2 bawang cmni blender je semua ,buat gulai.

5y ago

HAHAHAHAHA adaaaa je yg tak kena kat mata makcik2 bawang ni ye, tumbuk guna lesung baru puas hati kot 😂

Best ap xnpk perut.. Xyah beli baju baru.. Sy pakai baju dr zman xkawin smpai lh 7/8bulan..tp 8bulan++ dh kebas baju suami.. Sbb baju sendiri dh xmuat.. Xyh beli baju baru.. Skjap sgt perut besar, baby dh keluar dgn jayanya..

5y ago

Tq.. Hehe.. Abaikan ja org yg duk kata mcm2 tu.. Slgi doktor n nurse ckp baby sihat.. Yg lain xpenting sgt..

Ckp kt dia xkesah la nampak perut ke tak asalkan anak sihat.. sibuk sgt urusan org kenapa? Dh hbs keje ke kt rumah tu nk membawang perut org besar ke kecik., sound je terus. Jgn diam. Makin diam makin galak berbunyi mulut2 busuk tu.

Same mcm sy aritu gk..ramai yg tgur kate prt kecik mse tu sy dh pregy 36week..tpi alhmdulillah bby kua xla kecik mne 3.04kilo blh laaa tu😊

5y ago

Kan...sy jdi isau jgk la..alhmdulillah bby kua sihat even amai tgur prt kecik😊

Sumpah down kan?tiap dpt kate2 mutiara tu mesti story kat suami..suami ckp suruh die jage perut die jgn jage perut org😂

5y ago

Haha betul, senyum fake jela kan takkan nak biadap dgn org tua kan haha

bwg kat umh abis tu sebok membawang kat luar.. hal org... its ok dear... pedulikan.. janji kite jaga diri... jaga baby..

Kita think💭+ve sja sis.. Abaikn bwg segala bwg tu 😁 bdn kita sndri msti kita tau kn.. Mokcik bwg tahu ape ntah.