Sembunyikan kandungan..

Hai mommies.. is it okay if i sembunyikan kandungan from makcik2 bawang ? Firstly i dapat tahu i hamil sumpah i lah orang yang paling bahagia sebab before this i miscarriage and yg tau pun hanya suami, keluarga dan kawan terdekat sahaja tapi bila makcik2 bawang tanya saya jawab “tak” sebab saya takut kadang hati manusia ni kita tk boleh baca. Ada yg gembira ada yg dengki. #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

6 Balas

sy pon mcm sis tk bgthu ssape lg cuma family sy and mil sy je yg thu.. and sy sndiri suh husb sy sorokkan sy punya preg sbb apa mls nak dgr macik bwg bila thu pregnant mcm ii la dia punya mitos itu ini

saya sebelum nie gugur lepastu bila g kenduri makcik² akan tanya bila lg . saya jawab InsyaAllah otw tolong doakan . padahal saya mmg dh pregnant lg time tu . sy tak heboh pun . family terdekat jee ygtau

jangan jawab tak..itu menidakkan kehamilan, takut menjadi satu doa pula (Sedangkan diri tgh hamil) Jawab sahaja "doa2kan lah yea.." xperlu jawab YA, xperlu jawab TIDAK

sy bagitau mak dn adk bradik je..yg lain,pndai2 lah kalau nmpak😄..bkn tk happy,.mmg sgt bahagia,tapi biar la dh kluo nanti jela bru bgtau kgembiraan ni..🥰

Jawab "doa-doakan" je sis. Sy pregnant pun family je tahu. 2 kali gugur, ttc 6 tahun

betul sangat.. bukan semua orang gembira dgn kita.. terutamanya makcik2 bawang 😆

2y ago

Itu la tuu dah la tnya sambil2 pegang perut kita pulak tu 🫤